Håll koll på varvtiden

Inom motorsporter handlar det vanligtvis om att köra så snabba varv som möjligt. Detsamma gäller för exempelvis cykelsport och löpning. Men hur kan du då på bästa sätt hålla koll på varvtiden? Du kan ha ett vanligt stoppur, men är det inte ännu bättre med en snygg klocka? Klicka här för att se snygga armbandsur som passar utmärkt att kontrollera tiden med.

Tips för att vara i bästa form

När du ska så rekord i varvtid gäller det att vara i bra form. Vi kan inte tala om för många gånger hur viktigt det är med bra sömn och kost innan en träning eller tävling. Det gäller också inom motorsporter, även om du själv inte motionerar rent fysiskt. Det är viktigt att hjärnan är skärpt och koncentrationen på topp för att du ska kunna köra ett bra race. Underskatta därför inte vikten av förberedelser dagarna innan.

Om du ska tävla på en ny bana är det alltid bra att undersöka möjligheterna att provköra banan innan. Är det inte möjligt bör du kolla hur banan ser ut för att planera körningen i förväg. Ju mer du förbereder dig desto bättre förutsättningar har du för att klara av att köra på en riktigt bra varvtid.

Bookmark the permalink.