MMA

Metropolitan Museum of Art är ett av världens mest omfattande museer och objekten som visas kommer från såväl Antiken som från vår egen tid i form av modern konst. Muséet har en mängd permanenta utställningar från olika kulturer, med amerikansk, europeisk, islamistisk, islameuropeisk, afrikansk och asiatisk konst.

Det finns även konst från det Antika Egypten att finna bland de permanenta expositionerna. Det finns också temasamlingar som fotografi, kläder/design eller musikinstrument. På Metropolitan Museum of Art kan alltså alla olika typer av konstälskare finna något av intresse.

Till muséet söker sig varje år mer än 5 miljoner besökare, och de flesta lämnar faciliteterna imponerade. En vanlig reaktion är att en dag inte räcker till och att man önskar sig haft mer tid. För att adressera detta erbjuder muséet en ”Museum Highlight tour”. Ett bra tips är också att titta igenom museets hemsida innan besöket och kanske välja den inriktning som är av störst intresse; kanske är det skulpturer från Romarriket, vaser från dynastierna Ming och Qing, målningar av Rembrandt, fransk haute couture från 30-talet etc. Ja, här är det verkligen möjligt för alla att hitta något som intresserar. Liksom många museer över världen finns också här alltid tillfälliga utställningar. Dessa kan vara riktiga guldkorn och skälet att titta in på hemsidan är förstås ännu tyngre utifrån detta.

Metropolitan Museum of Art finner man på Manhattan, 1000 Fifth Avenue nära Central Park. I området finns också många andra museer. Lite längre bort, cirka en timme med tunnelbanan, men faktiskt en del av Metropolitan Museum of Art, finner man ”The Cloisters”. Det är ett kloster mitt i New York med medeltida konst och fantastiskt vackra trädgårdar med utsikt över Hudson-floden. Biljett som gäller för båda faciliteterna är förmånligt.

Bookmark the permalink.