Största fotbollsstjärnorna just nu

Fotboll är världens populäraste sport och det är inte lätt att klättra till toppen av de bästa fotbollsspelarna. Och det är inte bara det personliga spelet som påverkar vem som är populärast eller får mest betalat: man ska också vara en bra lagspelare och ha en personlighet som får media att smälta.

Neymar Jr

Spelare i FC Barcelona och därmed lagkamrat till Messi. Han, Messi och Luis Suarez uppgör en fantastik attacktrio som har tagit Barcelona högre än väntat. Neymar Jr har redan börjat sätta rekord: vid bara 23 års ålder har han gjort 44 internationella mål och därmed överstigit Pelés tidigare rekord. Neymar da Silva Santos Júnior ska skriva på ett nytt kontrakt med klubben och tack vare sitt otroliga spel, förväntas nog en löneökning. Kontraktet kommer att binda honom till klubben fram till år 2020. Under den tiden kommer nog antal mål klättra rejält.

 

 

 

Utanför fotbollsplanen hann han bli pappa vid 19 års ålder. Som kristen ger han också en tioende (alltså 10 %) av inkomsten till kyrkan.  Han han synts mycket i media i flera sponsringssammanhang. Nu senast har hans pokerintresse lett honom till att bli en del av PokerStarsfamiljen. Han säger själv att poker är en passion för honom och han vill mäta sig med världens bästa.

Zlatan

Vår egen superstjärna är så klart Zlatan Imbrahimovic, som fick sin början i Malmö FF och nu spelar för Paris Saint-Germain. Han har blivit utnämnd till Sveriges näst största sportprofil någonsin, strax bakom Björn Borg. Sedan 2014 är han också den bästa målskytten någonsin, nationellt sett. Många vill utnämna honom som den bästa anfallaren fotbollsvärlden har idag. Han har en fallenhet för flärd och gör omöjliga målsituationer möjliga.

 

 

Privat har Zlatan gjort flera rubriker för sina uttalanden och framstår ofta som lite knepig. Men det kan också bara tolkas som att han är lite burdus, för han gör lika stora uttalande i positiv bemärkelse. När lagkamrater ville sälja signerade tröjor för att hjälpa det nationella fotbollslandslaget för de med inlärningssvårigheter, att komma till fotbollsmästerskapen i Brasilien 2014, blev han paff över hur lite de var villig att ge. Han frågade helt enkelt: ”hur mycket kostar det att åka?” och betalade hela resan för dem.

Ronaldo

Cristiano Ronaldo, som vi inte ska förväxla med en pensionerade legenden Ronaldo kan man säga är den största rivalen till Messi. Han spelar för Real Madrid och har vunnit utmärkelsen Ballon d’Or, som ges till världens bästa fotbollsspelare, 3 gånger (2008, 2013, 2014). Rivaliteten mellan Messi och Ronaldo var som störst när man skulle utse förra årets Ballon d’Or. Neymar gick ut i media och sa att Messi förtjänade priset mer, och Mourinho ansåg att Ronaldo skulle vinna med motiveringen: ”Om Messi är den bästa spelaren i världen, är Ronaldo den bästa spelaren i universum”. Han är den första portugisiska fotbollsspelaren som gjort över 50 mål och så klart den bästa spelaren i Portugal.

Ronaldo blev pappa 2010 till en son som han har full vårdnad över, det har aldrig framkommit vem som är mamman. Han donerar blod flera gånger om året och har använt sina pengar till många olika filantropiska projekt genom åren.

Messi

Ett namn som vi hört mycket om på senaste tiden är Messi. Han började spela redan som 5-åring och tränades första av sin pappa innan han blev medlem i en klubb. Han har arbetet sin väg från botten till toppen och blivit vald världens bäste spelare fyra år i rad (2009-2013). Han verkar ha hela paket: han är en bra passningsspelare men minst lika bra på att skjuta mål. Numera är han också en bra frisparksskytt och alltid varit en god dribblare som lätt tar sig förbi motspelare i hög hastighet. Han har en grundlön med Barcelona på 140 miljoner kronor och nyligen skrivit kontrakt med klubben fram till sommaren 2018.

Utanför karriären som fotbollsspelare är Messi en familjefar och driver en stiftelse som ger medicinsk hjälp åt fattiga barn. Något han själv hade varit i behov av som liten då han led av brist på tillväxthormon. Han hade dock turen att få hjälpen av FC Barcelonas ungdomsakademi som tog emot honom som spelare och tog hand om sjukhusräkningarna.

Bookmark the permalink.