Träna för extremcykling

Att utöva en sport handlar inte bara om att rent praktiskt och fysiskt utföra de moment som sporten innebär, utan du måste även träna din kropp för att stärka upp för krävande moment.

BMX-cykelBra träning för i stort sett alla typer av cyklister är löpning. Genom löpträning förbättra du syreupptaget och använder fler muskler än vid cykling. Du stärker uppsenor och ligament så löpning är en viktbärande aktivitet och minskar således risken för vanliga cykelrelaterade skador. Du ökar rörligheten i höftböjaren som vid cykling befinner sig konstant i förkortat läge. Andra fördelar med löpning är att du kan använda dig av samma kläder som vid cykling förutom skorna.

Styrketräning är en annan bra träningsform där du inte bara tränar upp muskulatur som du använder vid cykling utan även övriga muskelgrupper som du inte använder lika mycket och får på så vis en bättre muskelbalans i kroppen. Många övningar kräver dessutom inget gym utan kan utföras hemma.

Givetvis ska man även träna cykling men genom att stärka upp kroppen och din fysik blir utövandet av till exempel downhill både lättare och roligare. Många bra träningstips hittar du online både gällande löpning och styrketräning.

Bookmark the permalink.