Tuffa motorsporter

Motorsport kan som bekant se ut på en rad olika sätt. Just här tänkte vi fokusera på discipliner och tävlingar inom motorsporten som är lite tuffare än andra.

Talar man tuffa tävlingar inom motorsporten går det inte att undvika att nämna Dakarrallyt, som förutom att det är upp emot 9 000 km långt och körs i över två veckor, också går i tuffast möjliga terräng bestående av ökenlandskap med bland annat sanddyner och andra knepiga passager.

När det gäller fart så är det kanske framför allt en disciplin inom motorsporten som sticker ut lite extra, nämligen dragracing, där snabba bilar tävlar i hastigheter upp till 500 km/h.

Sedan finns det ju också motorsporten som inte går så särskilt fort, men som ändå anses vara mycket tuffa. Ett exempel är enduro, som påminner en hel del om motocross med den skillnaden att man istället för på bana kör ute i skogen.

En berömd endurotävlingen som också anses vara mycket tuff är Novemberkåsan, som är något av ett riktigt mandomsprovs inom motorsporten. Förutom att loppet körs på trånga stigar ute i skogen går dessutom Novemberkåsan till större delen nattetid.

Bookmark the permalink.