Utförsåkning

skidor och snowboard

Under begreppet utförsåkning hittar man numera både olika typer av alpina skidsporter samt sådana inom snowboardåkningens värld. Med vintern snart i antågande kände vi att ett inlägg med inriktning mot detta ämne kändes helt rätt, för visst börjar ni också längta tills dess att snön börjar ligga kvar på marken?

Vi svenskar älskar fjällen

De allra flesta svenskar tenderar att älska fjällen och den tillhörande utförsåkningen med antingen skidor eller snowboard. Så fort säsongen är i antågande så börjar bokningarna till våra mest populära skidorter att hagla in, och många besöker även andra platser ute i världen då de inte kan få nog av det vita guldet.

Utrustning

Vare sig man föredrar en skida under varje fot eller att ställa sig på en och samma, så krävs det alltid en fungerande utrustning för att ta sig ner för backarna. Man får heller inte glömma bort den viktiga skyddsutrustningen där hjälm självfallet är det som står i förgrunden och man klarar sig heller inte särskilt bra utan rätt sorts kläder. Kläderna ska helst både kunna andas, värma kroppen och hålla borta väta, något som gör att de även blir lite mera kostsamma då de tillverkas av speciellare material än andra sorters kläder.

Åka eller hoppa

Som skid- eller snowboardturist i den svenska fjällvärlden så finns det en hel del olika saker att ägna sig åt under en dag i backen. Du kan antingen njuta av de härligt pistade backarna som är betydligt lättare att åka nedför än skogs- och offpistområden, eller ta dig till en park av något slag, där du både kan åka i hopp och glida på både rör och boxar av olika dess slag. Utbudet är oftast stort och därför finns det nästan alltid någonting som passar, vilken typ av åkare du än må vara. Kanske är det därför som en fjällsemester passar så pass bra som den gör till alla olika individer i familjen.

Populära skidorter i Sverige

  • Åre ligger helt klart i topp då det gäller populära skidorter
  • Sälen med både Lindvallen, Tandådalen och Hundfjället är oerhört populärt
  • Vemdalen är också med på listan på populära skidorter.
  • Kittelfjäll är en liten underdog som börjar klättra på lista.
  • Idre fjäll är ytterligare en som bör finnas med bland populära orter

Vi kan säkert ha missat någon ort som ni tycker skulle passa bland de vi noterat. Oavsett var ni åker på er skidsemester så får ni ha så kul i vinter!

Bookmark the permalink.