Winterrun

Det är lätt att få för sig att löpning utomhus bara är någonting som hör den varmare tiden på året till. Att man när höstrusket börjar bli som värst eller snön börjar falla förpassas in på gymmet och upp på löpbandet. Faktum är att det är helt upp till dig själv hur du väljer att göra, då det finns massvis av människor som löper friskt som attans så att snön ryker om dom mitt i vintern. Ja, det finns till och med tävlingar som Winterrun, där du får chansen att mäta dina krafter emot andra vinterlöpare som också förstått glädjen med att springa på vintern.

Loppet

Winterrun är en löptävling som anordnas för de som gillar att utmana sig själva lite extra med sin löpning även under vinterhalvåret. Tävlingen ger många den motivation som krävs för att hålla igång året om och anordnas denna gång i hela fyra städer; Göteborg den 23:e januari, Stockholm den 30:e januari, Oslo i Norge den 6:e februari och Helsingfors i Finland den 13:e februari. Det är med andra ord mycket att gotta sig i för vinterlöparna i de nordiska länderna och vissa åker faktiskt runt och deltar i fler lopp än ett.

Förberedelser

Inför Winterrun så krävs det egentligen att du gör samma sorts förberedelser som för andra lopp på sommarhalvåret men så klart även lite till. Det behövs en hel del utrustning för vinter löpning. Du måste se till att skaffa kläder som är nog varma för att klara av kylan utan att för den delar vara för tunga eller osmidiga. De bör vara tunna nog för att du inte ska behöva svettas alltför mycket och de ska även klara att vinden utan att bromsa dig alltför mycket. Skorna behöver vara nog varma, ge ett bra grepp, och samtidigt vara smidiga, en inte alltför lätt uppgift för tillverkarna, men numera krav som de blivit riktigt bra på att bemöta.

De behöver även se till att du bokar in din startplats så fort som möjligt, då anmälningarna öppnade redan den 1:a september och då totalkvoten snabbt kan fyllas.

Bookmark the permalink.